ARBORETUM

Koe ja näe luonnon harvinaisuuksia Limingan Arboretumissa. Puistosta löytyy noin 120 eri puulajia ja 60 erilaista pensasta. Kotimaisten lajien lisäksi puistossa on ulkomaisia harvinaisuuksia.

arboretum1

 

Kunnallisneuvos Kalle Arvola ja hänen vaimonsa Katri aloittivat puiden istuttamisen Alakestilän tilan maille jo 1930-luvulla. Arboretum on levinnyt noin kolmen hehtaarin alueelle ja sijaitsee Liminganjokivarressa parin kilometrin päässä Limingan keskustasta. Puistossa on käytössä ääniopastepalvelu GLOPAS, jonka avulla voi omatoimisesti tutustua alueen historiaan, puihin ja pensaisiin. Puiston kuulumisia voi seurata omasta blogista http://arboretumliminka.blogspot.fi/

 

GLOPAS Sovelluksen käyttö puistossa glopas
Opastuksen aloittamiseen tarvitset Anroid 4.0 käyttöjärjestelmällisen puhelimen ja       uudemmissa matkapuhelimissa ja tableteissa joissa on GPS paikannus. Glopas applikaation saa ladattua Google Play Storesta.

Puistoon tutustuessa kannattaa kävellä rauhallisesti ja kuunnella tarina puun kohdalla. Jos seloste on pitkä saattaa kohde jäädä välistä. Kohde jossa ei ole vierailtu näkyy oranssina – käyty kohde sinisenä. Vierailijan kannattaa ottaa mukaan kuulokkeet sillä kännykän ääni saattaa peittyä hälinään ja puron kohinaan.
Opaskirja GLOPAS-sovellukseen.

 

Paviljonki

arboretum2

Arboretumin paviljonkia vuokrataan yrityksille, järjestöille ja muille yhteisöille virkistyskäyttöön. Paviljonki soveltuu myös pieneksi ulkoilmanäyttämöksi kuoroille, esiintyjille ja pienimuotoisiin yleisötilaisuuksiin. Paviljongin vuokraukset virka-aikaan p. 050 318 1961.

 

 

 

Limingan kunta on vuonna 1993 vuokrannut osan puistosta 50 vuodeksi ja vastaa puiston hoidosta, valvonnasta ja rakennusten säilyttämisestä käyttökuntoisina.

Puisto on avoinna vierailijoille klo 8.00-20.00. Puut ja pensaat on varustettu nimikilvillä, joten puistoon tutustuminen käy mainiosti omin päin. Puulajipuistoon on vapaa pääsy, puistossa sijaitsevaa paviljonkia voi vuokrata. Paviljongin vuokraus p. 050 318 1961.

Arboretumin osoite: Värminkoskentie 20, 91900 Liminka.

arboretum3

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja puistosta Arboretumin blogista.